Cine, cum și când aduce SCHIMBAREA

Îmi place mult cuvântul SCHIMBARE. Îl folosesc în aspecte ce țin de viața personală, profesională, când lucrez cu strategii de business, dar mai ales atunci când vorbesc despre mentalități. De fapt, pentru mine nu este doar un cuvânt. Pentru mine reprezintă o acțiune clară, fermă și bine planificată, pentru că știu că duce la transformarea unei SOCIETĂȚI.

Dar de unde vine dorința de schimbare și cum se produce o schimbare eficientă?

Dacă este să vorbim despre schimbare în societate, este greu să crezi că aceasta vine din zona politică. Ea începe cu oameni focalizați pe creștere, începe de la cei care cultivă competențe în acest sens. Antreprenorii, spre exemplu, au un rol deosebit în acest proces, pentru că ei sunt în mod natural focalizați pe eficientizare, învățare și implementare.

Și-atunci, care sunt lucrurile de la care trebuie să pornească un antreprenor, atunci când vrea să-și folosească afacerea ca instrument în schimbarea societății?

  1. Servicii de calitate excepțională: depășește așteptările clientului, te focalizezi pe calitate și durabilitate.
  2. Atitudine de învățare continuă: admite că nu poți să le știi pe toate, că ai mereu de învățat și îmbunătățit. Această atitudine te va ajuta să-ți crești afacerea și va genera și o cultură potrivită dezvoltării oamenilor cu care te înconjori.   !!! Atenție însă !!! Învățarea are legătură cu inima și cu ego-ul. Atunci când îți crești ego-ul și asociezi valoarea ta cu rezultatele produse, nu vei putea să te deschizi procesului de învățare.
  3. Crează modele de leadership: influențează oamenii din compania ta, clienții și partenerii tăi. Schimbarea se poate produce prin expunere la exemple de bune practici în leadership. Când ai influență, oamenii sunt cu ochii pe tine și te urmează. Este responsabilitatea ta dacă transformarea este una bună sau mai puțin pozitivă.
  4. Consolidează-ți identitatea: află DE CE-ul afacerii tale, impactul pe care îl poate avea în societate. Începe de la motivele pentru care oamenii fac parte din echipa ta, desigur asta dincolo de beneficiile pecuniare.

Spre exemplu, LEAD Impact există pentru a contribui la schimbarea României, prin multiplicarea de lideri integri și competenți care conduc echipe performante și care se implică activ în nevoile societății. 

Ce putem să facem împreună pentru România?

Schimbarea accelerează atunci când creștem împreună, când ne susținem unii pe alții. Sinergia antreprenorilor din România poate genera rezultate mult mai mari decât ceea ce putem obține individual, per companie.

Vino să aducem împreună schimbarea! Implică-te în implementarea proiectelor transformaționale și inițiază contacte cu alți antreprenori care au aceleași valori. Unde? Evident, la LEAD Impact.

Cu prietenie,

Alina Filote