Guest post: Melania Dinică, GM International Work Finder

International Work Finder a început ca un proiect de suflet, neașteptându-ne ca în decursul unui an să devină o companie internațională cu rădăcini în 5 țări: Nepal, Vietnam, India, Sri Lanka și Filipine.

Pe de o parte, ne-a ajutat foarte mult energia cu care am înaintat zi de zi, fiind capabili să atragem în proiectul nostru oameni pregătiți și interesanți. În același timp, pentru ca un proiect să pătrundă de piața mondială, aflată și ea în permanentă schimbare, am învățat multe aspecte legate de diversitatea culturală. Călătoriile în Asia ne-au ajutat să înțelegem spiritul locului, cu religia, tradițiile și obiceiurile specifice. Este o lume vie, foarte complexă, pe care cu drag o descoperim în fiecare zi.

O provocare a fost să ne familiarizăm cu elementele unice legate de cultul muncii din Asia. Cei care trăiesc pe continentul vecin cu noi, sunt învățați să lucreze 6 zile/săptămână, 10 ore/zi, pe când în Europa cunoaștem cu toții care sunt regulile: 5 zile/săptămână plus over time sau extinderea orelor de muncă.

Secretul nostru a fost dăruirea cu care am pus în mișcare fiecare lucru, iar de acum înainte cu siguranță Sky is the limit.

Melania Dinică